Kormányszóvivő.g-art.hu

Ma egész nap ez foglalkoztatott...Azt hittem a pofátlanságnak is van határa....hát nincs! Egy ilyen oldal elkészítése egy tartalomkezelővel, egy hétvégén megvalósítható (ha közben valaki vigyáz a gyerekre). És ha kérek érte 100 e Ft-ot, akkor felhördül a megrendelő.... Úgy döntöttem, hogy ma nem alszok és megcsinálom ugyanezt a szart...csak jobban... http://kormanyszovivo.g-art.hu

Mi is ez a blog?

2008.06.16. Ma egész nap ez foglalkoztatott...Azt hittem a pofátlanságnak is van határa....hát nincs! Egy ilyen oldal elkészítése egy tartalomkezelővel, egy hétvégén megvalósítható (ha közben valaki vigyáz a gyerekre). És ha kérek érte 100 e Ft-ot, akkor felhördül a megrendelő.... Úgy döntöttem, hogy ma nem alszok és megcsinálom ugyanezt a szart...csak jobban... Íme: http://kormanyszovivo.g-art.hu

Linkblog

Friss topikok

Nyílt levél a kormáynszóvivő.hu üzemeltetőinek!

2008.07.06. 09:57 Gart

Mivel három a magyar igazság, így a születését követő harmadik hét vége felé ismét ránéztem kedvenc 200 milliós honlapunkra!
Egyszerűsége a mai nap ismételten letaglózott!
Terveztem hetekkel ezelőtt, hogy összeállítok egy hibalistát a honlap hiányosságairól, de sajnos nem tettem meg...Lehet, hogy rajtam kívül senki nem is vette észre őket? Jár egyáltalán valaki ezen a lapon?
Valaki bisztosan, volt itt mivel "fejlesztéseket" véltem felfedezni az oldalon...

Sorba venném őket és kiegészíteném a ki nem javított hibákkal is:


Általános dolgok:

 

Az rrs hiányáról már ítram egy bejegyzést!

Cikkek

Címsor:
Eléggé elterjedt szokás manapság keresőbarát URL-eket használni, hogy az az átkos google könnyebben ráleljen a lapunkra. Ezen az oldalon ezt nem sikerült teljesen megvalósítani, mivel a hírek menüpont végződései a következő képpen alakulnak: news/show/news_139?lang=hu . Namármost, ha a kedves újságíró kolléga rákeres a G-ben a kormányszóvivő kulcsszóra nem véletlenül nem hozza az első helyen a 200 milliós csodát.
A miniszterelnöki hivatal lapja jön be, ahol még (áldott idők) csak gondolatban létezett az új kormányzati portál, így itt, még egy oda vezető link sem található.
A keresőrobotoknak keményem feladjuk a leckét, dehát mindenki (más) dolgozzon csak meg keményen a pénzéért :D

Képek kezelése:
A cikk végére be van súvasztva 10-15 fénykép. Ezeket egy rettentő "egyedi" modul nyitja meg, ami kitakarja a többi képet. Ez nem is volna baj, ha lenne rá lehetőség, hogy lépegethessünk a képek között. Sajnos ilyen opció nincs, ellenben van Fotó letöltése és bezár gomb. Ha a "fejlesztőknek" nincs idejük ilyen galériát készíteni, itt egy megoldás rá(http://vikjavev.no), bár borsos az ára ($179).
A képek szépen le vannak butítva, hogy az újságírók normális felbontásban véletlenül se tudják felhasználni azokat:D


Kormánytagok:
Én elhiszem, hogy rendkívül elfoglalt emberekből áll pártunk és kormányunk, de talán egy fotózás kedvéért össze lehetett volna őket terelni egy félórácskára. A fényképeik között található olyan is, amit egy csoportképből vágtak ki szakavatott ps mesteremberek, másokat egy ablak előtt kapott lencsevégre egy arra járó razzi-papa.
Legalább retusáltak volna mögéjük egy egységes hátteret!
Nagyjaink személyes oldalát megnyitva sok érdekes adatot tudhatunk meg róluk. A kíváncsibb honfitársak akár még a vagyonnyilatkozataikba is belekukkanthatnak.
Itt szeretném felhívni az adatfeltöltéssel foglalkozó "kollégák" figyelmét a "Horizontal space" kifejezésre. Talán elegánsabb lenne egy nyúlfarknyi helyet hagyni a képek és a hozzájuk oly nagyon ragaszkodó szövegek között!
Nagy előrehaladást észleltem ebben a menüpontban, hiszen már nem külső oldalakra mutatnak minisztereink képei, hanem be lettek ide is copyzva.
Viszont, ha szeretném kinagyítani országunk vezetőinek képmását, ne adj Isten újságban közölni jobb felbontásban (mivel ez a lap sajtónak készült), arra ismételten nincs lehetőség.


Kormányszóvivők:
Itt az előbb taglalt stilisztikai hibákat valamelyest orvosolták. Az említett modul itt is szebben hozná elő Bettike fényképét.

Kormányprogram:
Itt is és más linkeknél is szeretném felhívni a "fejlesztők" figyelmét, hogy érdemes a külső linkeket külön oldalon megnyithatóvá tenni (blank), mivel így a kedves és kedvetlen böngésző nehezen talál vissza az eredeti oldalra. Hivatalos lapokon figyelmeztetést is szokott feldobni, ha elhagyod a site-ot!
Sajnos ezen a lapon az összes link, minden figyelmeztetés nélkül egy másik oldalra dob át! (Talán nem is baj)

Linkek:
Az előző megjegyzésem alól ez az egy oldal a kivétel!

Galéria:
Na itt egy másik csoda megoldás a képek kezelésére.
A megoldás már közelít a jó jelzőhöz, de a képek minden rendszer nélkül egymás után vannak dobálva. Igaz, hogy havonta új stócot kapnak, de azért ennél egy kicsit többet is tudna a már említett javascriptes megoldás is.
Valószínűleg (két?)bal kezes a fejlesztő, mert a "következő hónap" gomb bal, az "előző hónap" pedig jobb oldalon van. Nekem kicsit szokatlan, de tagadhatatlan, hogy egyedi megoldás. A képek itt is webre lettek optimalizálva, ezért máshol Pl: újságban, nem éppen ideális a minőségük.

Videók:
Na itt látom már, hogy hová költöttek el 200e Ft-ot. Vettek egy flasht! Remek megoldás!
Két videót sikerült is feltölteni 3 hét alatt. Kiváló teljesítmény.
Kivesézném őket egy kicsit, csak mint néző.

A szegedi villamos- és trolibusz-fejlesztési nagyprojekt bemutatója

Egy jobb minőségű webkamerával és egy profi mikrofonnal felvett anyagról van szó.
Az opera(ma)tőrnek sajnos nem vot lehetősége ideális helyet találni a felvétel elkészítéséhet. Ennek az eredménye egy szépen komponált háttér, fókuszban egy lelógó vezetékkel és egy fali konnektorral. Polgármester urat nem sikerült éppen a kép közepére elhelyezni, ahhoz, hozzá kellett volna nyúlni a szépen beállított kamerához... Ezek után eszembe sem jut, hogy a zoom használatával kapcsolatos lehetőségek kihasználását is megemlítsem. De talán, ha kicsit ráközelít a felvételt készítő egyén, nem lenne benne a lelógó madzag és az első sorban ülő úriember ősz üstöke.
Miután országunk feje kiszaladt a képből, majd ismét előbukkant, operamatőrünk egy határozott mozdulattal rárántotta a kamerát, hogy a kormányfő a középpontban legyen. Briliáns húzás volt tőle...kár, hogy az első 5 percben nem merte meglépni.

Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor sajtótájékoztatója

A második videó kategóriákkal jobb mint elődje. Itt már a kamera követi a bevonuló felszólalókat, a "sportosan elegáns" koptatott farmer - zakó kompozícióban elsuhanó DD-t és az alkalomhoz öltözött két politikust.
Igaz, hogy itt is bele-bele hajol egy média-kobak a képbe, dehát a helyezkedést még tanulni kell...

A videóknál hiányolom, hogy nincs letöltési lehetőség más formátumban és nincs megadva a felvételek időbeli hossza.
Amúgy alakul a dolog...hajrá!

Az újMagyarország és Magyarország.hu linkeket külön ablakban nyitnám meg és mindenképpen commentelném, hogy egy másik lapot nyit meg.


A Nemzeti ünnepek, Események
A Nemzeti ünnepek, Események (hogy ez miért nagybetű?) oldalt talán kicsit bővebbre kellene szabni. Egy gyanútlan külföldi még azt feltételezheti, hogy Magyarországon egy darab hivatalos ünnep van, a 56-os Vértanúk Emléknapja (2008. június 16.)
Haladjunk tovább a többi opcióval:

Keresés:
A keresés kicsit furcsán működik az oldalon. Gyurcsány Ferenc kifejezésre 45 találatot hoz, ami szép teljesítmény hiszen talán ennyi cikk még nincs is fent az oldalon. Fodor kifejezésre 13-at. Elsőként rögtön 4 db fotót dob fel, bármilyen szűrést (mind/hír/oldal)is állítok be. Ide fel lehetne tenni egy "kép" lehetőséget is és akkor ésszerűbb volna a dolog.

Vakbarát nézet:
Kontrasztos, áttekinthető, viszont a felolvasó szoftvert még mindig a szoftverbázisról töltheti le a gyengénlátó látogató...
A kormánytagok és a kormányszóvivők oldal belső tartalma, nincs vakbarátítva, a kormányprogramot már nem is említem.
A hírekből egyszerűen kihagyták a képeket.


Belső felület:
Sajnos a mai napig nem kaptam visszajelzést a regisztrációs kérelmemre, pedig vidéki is vagyok és valamilyen szinten újságíró is, mivel a www.suihalo.hu oldal főszerkesztőjeként tevékenykedem.
Csak pár "kiszivárgott" videóból tudok következtetni a belső tartalomra.
A kormányszóvivői "közvetítések"-hez nem kellett volna sajnálni a pénzt, terveztetni kellett volna (kellene) egy egységes hátteret(kb 100e Ft), így nem kellene minden alkalommal a Bernadett ruhája színével harmonizáló függönyöket aggatni a háttérre:D

adatvédelem:
A kukacot elég furcsán helyettesítik a szövegben: info(a)kormanyszovivo.hu


impresszum:
Sehol egy név, egy telefon...de legalább ott van, hogy ki a feltöltésért felelős cég.
Milyen véletlen, hogy éppen Tartalomfejlesztő munkatársat keresnek.
Ezúton jelentkezem a feladatra!
Összeszedtem a fejlesztésre váró pontokat!
Ha igény van rá egy hét alatt ki is javítom őket. Ez nem vicc!
Sajnos, most nincs kéznél szakmai önéletrajzom, de az az oldal talán elég lesz helyette:D

Ha mégsem engem választanának, kérem legalább ezt a cikket juttassák el a projekt-managernek, hátha kijavítanák a felsorolt hiányosságokat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: média vélemény közösség politika kritika web internet mszp kultúra orbán fidesz gyurcsány meleg honlap millió megmondás kormányszóvivő kormanyszovivo

A bejegyzés trackback címe:

https://kormanyszovivo.blog.hu/api/trackback/id/tr37555467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása